-->

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ

[4]

Κάλεσμα συνεισφοράς στην ανέγερση του Ναού της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Νέας ΕυκαρπίαςΑγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης θέλω να απευθυνθώ εις την αγάπη σας.

Η Ενορία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου είναι νεότευκτη και βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες της Ευκαρπίας του Δήμο Παύλου Μελά. Προς το παρον οι δραστηριότηες μας στεγάζονται στον υπόγειο  χώρο του ημιτελούς Ναού όπου και λειτουργούμε.

Σε κάθε εποχή  διακαής πόθος των Χριστιανών κάθε τόπου ήταν να έχουν το Ναό τους. Να ακούν την καμπάνα  και να τρέχουν στο Ναό. Διότι ο Ναός είναι αγία σκέπη, λιμάνι ψυχής, θείος δρόμος που βγάζει στα ουράνια.

Με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού, την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και με τις πρεσβείες της Οσίας Μητρός ημών Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου εδώ και λίγο καιρό μέσα στις δύσκολες συγκυρίες της οικονομικής ύφεσης ξεκινήσαμε δειλά την κατασκευή του κυρίως Ναού. Τα μέλη της Ενορίας μας είναι κατ’ εξοχήν υπέρπολύτεκνες και φτωχές οικογένειες και όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο μόνο από αυτά να συγκεντρώσουμε το αναγκαίο ποσό για την ανέγερση, διότι αγωνιζόμαστε καθ’ εκάστην ημέρα να βοηθήσουμε κι αυτές τις οικογένειες αλλά και όσους ανθρώπους, οι οποίοι πλήττονται από το φάσμα της ανεργίας, ζητούν ταπεινά την βοηθεία μας.

Ο Ιερός μας Ναός θεμελιώθηκε τον Απρίλιο του 2003 από τον αγιασμένο ποιμενάρχη μας μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κυρό Διονύσιο. Έπειτα από τις τιτάνιες προσπάθειες της Ερανικής Επιτροπής έγιναν τελικά τον Δεκέμβριο του 2007 και τα θυρανοίξια του υπόγειου Ναού όπου βρισκόμαστε σήμερα, ακριβώς  πριν 10 χρόνια.

Η προσπάθεια για την Ανέγερση του κυρίως Ναού άρχισε τον Ιανουάριο του έτους 2016, έπειτα από μελέτες, σχέδια και την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια δωρητών από την ομογένεια που δεν έχω την άδειά τους να αναφέρω τα ονόματά τους.

Έτσι αποφασίσαμε να ζητήσουμε βοήθεια και από τον ευσεβή λαό, τους Χριστιανούς όλης της χώρας που με την πίστη, την ευσέβεια, και τον ζήλο τους θα συνεισφέρουν στην ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης της  Χρυσοβαλάντου.

Την μελέτη του έργου συνέταξε ο Πολιτικός Μηχανικός Ιωάννης Μεϊχανετζόγλου. Ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός θα είναι σταυροειδής τρίκλιτη βασιλική και τα βασικά δομικά στοιχεία του Ναού θα είναι πέτρα, λάσπη, χειροποίητα βυζαντινά τούβλα, μάρμαρο και ξύλο.
Έφτασε λοιπόν ο καιρός ένα όνειρο, μια σφοδρή επιθυμία, ένας πόθος ζωής όλων των κατοίκων της περιοχής να γίνει πραγματικότητα και να δοξαστεί το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος για ακόμα μια φορά στη γη μας.

Θα ήθελα να σας θέσω έναν προβληματισμό: Αν δεν ήμουν ιερέας του Χριστού αλλά ένας μουφτής και ήθελα να χτίσω ισλαμικό τέμενος και απευθυνόμουν εις το ποίμνιο τους, άραγε σε πόσο καιρό θα ανεγειρόταν; Εγώ νομίζω πολύ γρήγορα.

Γι’ αυτό λοιπόν ας βοηθήσουμε όλοι μας να γίνει γρήγορα ο Ιερός Ναός της Αγίας μας έτσι να μπορούμε να προσευχόμαστε και να δοξολογούμε τον Θεό από τον νέο Του οίκο πλέον!

† Ιερομόναχος Γαβριήλ Σιδηρόπουλος


Για εσάς, λοιπόν, που επιθυμείτε να βοηθήσετε και να γίνετε κτήτορες και στην γη και στον ουρανό, απευθυνθείτε στον Ιερό Ναό στο τηλέφωνο 2310 689404 ή για εσάς που θέλετε να βοηθήσετε μέσω τραπέζης ο λογαριασμός είναι:


Τράπεζα Πειραιώς
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ6712-114227-597

IBAN:   GR68-0171-7120-0067-1211-4227-597

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΕΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ


Μετά τιμής
Για το εκκλησιαστικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Ιερομόναχος Γαβριήλ Σιδηρόπουλος
Κάλεσμα συνεισφοράς στην ανέγερση του Ναού της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Νέας Ευκαρπίας Κάλεσμα συνεισφοράς στην ανέγερση του Ναού της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Νέας Ευκαρπίας Reviewed by Unknown on 9:19 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sora Templates

Image Link [https://1.bp.blogspot.com/-1xL1R-oQgdM/V2vlGsjli8I/AAAAAAAALPA/3qUp3UUFF5M7Ih8qVtvqJ-N7EWNqoxBWACLcB/s1600/ekklisaki.jpg] Author Name [ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ] Author Description [Ο υπο ανέγερση Ιερός Ναός της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Νέας Ευκαρπίας βρίσκεται στο κέντρο του νέου οικισμού των εργατικών κατοικιών] Twitter Username [agiaeirini] Facebook Username [osiaeirini] GPlus Username [106894850031497440000]